ماندگاری اسپرسو تا حد زیادی به شرایط نگهداری و نحوه تهیه آن بستگی دارد. اسپرسو، به عنوان یک نوشیدنی تازهترین و درستترین زمانی که از دستگاه اسپرسو تازه تهیه شده، بهترین طعم و عطر خود را دارد. زمانی که اسپرسو به مدت زمان طولانی در تماس با هوا یا در دمای محیط قرار میگیرد، طعم و کیفیت آن کاهش مییابد.
در اینجا چند نکته مهم برای بهبود ماندگاری اسپرسو آورده شده است:
- سرعت مصرف:
- بهترین زمان برای مصرف اسپرسو، فوراً پس از تهیه آن است. هر چه زودتر از زمان تهیه استفاده شود، طعم بهتری خواهد داشت.
- محافظت از حرارت:
- اسپرسو در دمای بالا بهترین خود را ارائه میدهد. برای حفظ حرارت، از فنجانها و لوازم جانبی داغ استفاده کنید.
- استفاده از فنجانهای گرم:
- فنجانی که قبل از سرو اسپرسو در آن استفاده شده باشد، به طور طبیعی اسپرسو را گرم نگه میدارد و از خنک شدن زودرس آن جلوگیری میکند.
- استفاده از دستگاه اسپرسو با فناوری مناسب:
- دستگاههای اسپرسو با تکنولوژی جدیدتر میتوانند دمای ثابتتری در طول استخراج فراهم کنند، که میتواند به بهترین شکل ماندگاری اسپرسو کمک کند.
در مورد قهوه سرد نیز باید گفت که این یک تجربه متفاوت است. قهوه سرد میتواند طعم و شناخت قهوه را به شکل جدیدی ارائه دهد. اگرچه ماندگاری آن در مقایسه با قهوه گرم، بالاتر است، اما توصیه میشود قهوه سرد را نسبت به قهوه گرم در زمان کمتری مصرف کنید تا از بهترین طعم آن برخوردار شوید. برخی از افراد قهوه سرد را برای فصول گرم سال ترجیح میدهند.